För ett år sedan...

Bilder fotade av mig

... var jag på Mallorca. Sol, värme och vackra stränder. Att titta tillbaka på bilderna jag tog där nere ger mig en bittersöt känsla. Minnena är underbara, men jag saknar det otroligt mycket. Har nog aldrig älskat en plats så mycket som den lilla ön i medelhavet. Det var sköna dagar på stranden och underbara kvällar/nätter i sällskap med cider och vodka (inte tillsammans dock ;P).

Minnena från Mallorca ger mig känslor som inspirerar mig. Det är sådana känslor jag vill framföra i mina teckningar. De där känslorna man känner då allting känns så rätt, när man är som lyckligast, och då man inte har några bekymmer att oroa sig för.

Jag saknar verkligen de dagarna då jag inte hade några krav på mig. Jag saknar de dagarna då jag bara kunde vara, leva, ha kul. Jag hoppas verkligen att jag får e mitt älskade Mallorca snart igen.

Snedlugg - Work in progressÄnnu en skiss som jag gjorde igår. Stör mig på att ögonen inte är jämna. Varför har jag alltid sådana problem med ögon?

Med tanke på problem. Har ni märkt så dålig jag är på att namnge mina teckningar? Jag ger dem världens sämsta titlar alltså, haha. Nej, den poetiska ådran i mig måste komma fram snart! Den enda titeln jag egentligen är nöjd med är Close your eyes and feel the warm summer brezee. Ja, den poetiska sidan av mig måste komma fram.

Nu ska jag ta min iPod, gå ut i solen och teckna. Hoppas ni får en bra dag :)

Roses - Work in progressDetta är en av skisserna som jag gjorde igår. Tyckte det var så kul att kladda med färg igår att jag kände för att göra något mer med färg. Därför kom jag att tänka på blommor. Eftersom jag tycker att rosor är så himla vackra fick det bli två sådana.

De är skissade på ett A4 papper, och är därför ganska små. Men det ska väl gå bra ändå :)

Big lips


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB, 3B och 6B,
Letraset ProMarker tuschpenna i färgen Black

Är det bara jag, eller ser ni också likheten mellan kvinnan på teckningen och Angelina Jolie? Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kanske något med ögonen? Äh, jag vet inte...

Teckningen är ganska mycket mörkare i verkligheten, så skuggan runt läpparna är inte alls så ljust i verkligheten som på bilden. Dessutom har håret fler nyanser i verkligheten än på bilden. Men så får det bli när man inte har en A3 scanner, eller hur?

Nu ska jag titta på ett par avsnitt Stargate Atlantis och skissa, skissa, skissa. Visar eventuella skisser imorgon. Ha det bra :)

Ett ensamt träd - Work in progress #2Jag valde att kladda med färg. Det var nog ett bra val, för än så länge är jag riktigt nöjd. Ja, med trädet i alla fall. Ser ju faktiskt ut som ett träd. Det hade jag inte riktigt förväntat mig innan jag började kladda med färgerna, haha. Så mycket förtroende har jag för mig själv när det gäller att jobba med färg...

En ny header skulle nog inte skadat...


Om jag får någon tid över i veckan skulle jag kunna göra en ny header också. Men då ska jag i så fall göra den lite snyggare, mer personlig och som har med mitt ritande att göra. Inspirationen snurrade just igång i huvudet på mig, haha. Vad tycker ni om en mer personlig header?

Jag trodde inte att jag skulle bli klar med bloggdesignen så här snabbt. Jag har tydligen lärt mig en hel del ändå under de gånger jag ändrat utseendet på bloggen. Hur som helst tycker jag att bloggen är lite roligare nu än innan. Det som är sjysst nu är att jag kan lägga upp större bilder nu. För det är ju bilderna som ska synas, eller hur? :)

Nu ska jag plugga på om eget företagande. Ja, jag funderar på att starta eget (igen). Det har jag tänkt på många gånger innan också. Nu står det högt på min prioriteringslista igen.

Antagligen lägger jag upp nya bilder på mina teckningar ikväll. Tills dess hoppas jag att ni får en bra dag :)

Och btw, Sara. Ja, jag sov jättebra inatt :)

Ombyggnad


Det blir inte speciellt mycket bloggande idag. Istället tänkte jag fixa utseendet på bloggen. Är såååå trött på den grå färgen, känns lite väl tråkigt och dystert. Dessutom vill jag kunna ha större bilder, för det är ju ändå bilderna jag vill visa.

Nu kör jag!

Ett ensamt träd - Work in progressDetta är en ny skiss som jag just ritat. Tänkte att det var på tiden jag ritade lite landskap. Som ni kanske förstår på titeln så är det alltså ett ensamt träd. Under trädet ska det finnas gräs och på himmeln en del moln (för hur intressant är det med en teckning som har helt tom himmel?). Denna teckning kommer nog att ta lite längre tid än mina andra. Dels för att jag aldrig tecknat landskap förr, dels för att jag inte kan bestämma mig om jag ska göra teckningen i färg eller inte. Varför måste jag ha den särren i huvudet som hindrar mig från att våga testa nya saker? ibland är det där med konst ganska frustrerande...

Big lips - Work in progressEn ny skiss som jag gjorde inatt. Tycker själv att hon liknar Angelina Jolie när jag tittar på hela skissen (ni får se den sen). Jag visar hela så snart jag är klar med den.

Nu tänkte jag lyssna på musik och rita en stund. Är så trött att jag inte orkar göra annat just nu. Ha det bra! :)

Kiss


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB, 3B och 6B

Denna teckning gjorde jag också klart inatt. Blev mer nöjd med denna än med den förra. Tänk att jag blev ganska nöjd med denna trotts att jag tycker att killen ser ut som en tjej. Haha. Det är egentligen första gången jag ritar en kille, så jag borde väl inte klanka ner så mycket på mig själv. För att vara första gången så kan jag faktiskt vara nöjd. Vi får se hur många killar jag kommer att rita framöver. Ska jag vara ärlig blir det nog inte speciellt många...

Close your eyes and feel the warm summer breeze


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB och 3B

Jag kunde inte sova inatt, vilket ledde till att jag halvlåg i sängen och ritade istället. När jag väl lade blocket och pennorna åt sidan var klockan halv fem. Jippie...

Hur som helst blev jag klar med denna teckningen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tror att mitt tålamod tog slut eftersom jag var trött, vilket resulterade i att jag slarvade. Jag kan inte riktigt säga att jag är nöjd med teckningen, fick inte riktigt fram den känsla jag ville ha. Det var meningen att titeln på teckningen skulle förmedlas, vilket jag inte tycker att den gör. Trots det vill jag lägga upp tedkningen på bloggen för att visa mina dåliga sidor också. Jag är ganska realistisk av mig, därför vet jag (och jag kan ärligt säga) att jag kan väldigt lite inom tecknande och målande. Dock försöker jag att göra det bästa av det jag kan.

Jag är min alldeles egen värsta kritiker. Och denna teckning tycker jag är skit...

Close your eyes and feel the warm summer breeze - Work in progressUrsäkta att bilden är så suddig. Men det syns väl ändå att det är ett ansikte med stängda ögon? Den är tecknad på ett A3 papper, så jag funderar på vad jag ska göra för bakgrund. Dvs om jag ska ha någon bakgrund. Det där med bakgrunder är inte riktigt min grej, vilket ni kanske har förstått. Mina teckningar innefattar inte några bakgrunder precis. Det är kanske något jag borde ändra på? Kanske borde jag teckna landskap? Eller så skulle det kanske vara nyttigt för mig att trotsa spärren i min hand och verkligen bara kladda med färger? Jag tror faktiskt att jag hade blivit bättre på att teckna om jag hade vågar trotsa det fina och vidgat mina vyer. Lättare sagt än gjort.

Har ni några bra tips över vad man kan göra för att utveckla sitt tecknande/målande?

Hottie

Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB och 6B
Letraset ProMarker tuschpenna i färgen Black

Nu är denna teckningen också klar. Blev ganska nöjd med den faktiskt. Egentligen ritade jag den endast för att testa 6B pennor som jag inte använt innan. Jag tyckte faktiskt att den blev riktigt bra i 6B. Eller vad tycker ni?

Har en del nya skisser som jag vill visa er. Vet dock inte om jag orkar lägga upp det ikväll (i så fall blir det senare ikväll) eller om jag ska vänta med det till imorgon. Hur som helst hoppas jag att ni har det bra tills vi hpörs igen :)

Hottie - Work in progressUrsäkta den dåliga uppdateringen här på bloggen. Har haft en hel del att göra inför imorgon. Det är ju ändå midsommarafton imorgon. Vilket betyder fest! ;)

Här har vi i alla fall en ny skiss som jag gjorde natten mellan igår och idag (mina sömnproblem fortsätter). Har inte haft tid att teckna idag, men kommer antagligen att göra något på denna i helgen.

Eftersom det är midsommarafton och midsommardagen imorgon och på lördag kommer uppdateringen på bloggen vara dålig. Dock kan jag lova att jag är tillbaka senast på måndag :) Tills dess hoppas jag att ni har det bra. Glad midsommar på er! :)

Kiss - Work in progressEn ny skiss som jag gjorde igår. Förhoppningsvis blir jag mer nöjd med denna än med de två senaste. Denna är mer på känsla än de två senaste. Så förhoppningsvis blir jag mer nöjd med denna.

Nu ska jag lyssna på musik och teckna. Ha det bra :)

Sleeping beauty


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB och 3B

Även denna teckning gjorde jag klar igår. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Jag verkar inte bli nöjd med de teckningar som jag bara tecknar på måfå. Jag tror att jag måste ha någon sorts känsla bakom teckningen för att kunna bli nöjd med dem. Ja, det är nog bäst att teckna med mina känslor.

The girl with the rose


Material: A4 ritpapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB och 3B,
Letraset ProMarker tuschpenna i färgen Black

Jag gjorde klart denna teckningen igår. Det gick rätt snabbt eftersom det bara är en A4 teckning. Detta är första gången jag är ganska nöjd med en ros. De brukar inte bli bra annars, men denna blev faktiskt helt okej. Märkte även att 2H är en riktigt bra penna till att rita hår. Jag tycker att det är lättare att få håret att se "levande" ut med 2H (använde HB pennor till det innan, men det smetade ut sig för lätt).

Detta är inte en av mina bästa teckningar. Vet inte ens om jag gillar den, haha. Men visst ska det vara så? Man kan ju inte vara nöjd med allt? Och det är väl sådant som får en att växa? Äsch, jag vet inte...


Warrior Princess 1 & 2 - Work in progress
Två nya skissar till. Det är två krigarprinsessor (eller egentligen en och samma krigarprinsessa, eller är de kanske tvillingar?), på två olika teckningar. Det finns en del skillnader mellan teckningarna, bland annat att de inte står på samma sätt båda två.

Hur jag fick idén till att teckna två krigarprinsessor var för att jag såg en riktigt snygg bild på Xena the warrior princess igår kväll (jag var beroende av den serien när jag var yngre). Dessutom är jag väldigt into fantasy, och jag totalt älskar starka kvinnliga krigare. Det var lite så jag tänkte. Får hoppas på att de båda teckningarna kommer att visa prov på två starka, kvinnliga, sexiga krigare när de väl är färdiga.

Nu ska jag rita i några timmar (förhoppningsvis ostört). Jag önskar att jag kunde försörja mig på detta, göra detta resten av mitt liv! Fan vad jag skulle vara lycklig.

Sleeping beauty - Work in progressHär har vi ännu en skiss som jag gjorde inatt. Den är ritad på A3 papper. Denna skissade jag egentligen bara för att jag skulle ha stora ytor till att öva på skuggtekniken med en 8B penna. Har inte riktigt fått chansen att testa den än. Jag får väl se hur det går...

The girl with the rose - Work in progressDetta är en ny skiss som jag skissade inatt. Den är på ett A4 papper, vilket jag är ganska ovan vid just nu. Är mest van vid att teckna på på A3 papper just nu. Dessutom ser ena fingret fucked up ut. Turligt nog är en skiss bara en skiss. Det är oftast när jag skuggar som de rätta linjerna kommer på plats. Mina skissar är aldrig snygga. Men det är väl också så det ska vara? Medvetandeströmmen först, finliret sedan?

Hur som helst så har jag lagt The girl with the umbrella åt sidan så länge. Den dagen då jag bestämt mig om jag ska rita en bakgrund på teckningen eller inte, ja den dagen blir den nog klar. Tills dess tecknar jag annat. För jag vill inte hålla tillbaka min kreativitet för att jag är velig om en bakgrund. Just nu är min kreativitet på topp, så varför inte använda max utav den?

Har flera skisser till som ligger och väntar på mig. Hade fullt upp inatt eftersom jag inte kunde somna. Ska jag visa dem också eller ska jag ta dem efterhand som jag blir klar med teckningarna? Kanske skulle ett par smygtittar inte skada?

The girl with the umbrella - Work in progress #2Har spenderat dryga två timmar på denna teckning idag. Det blev inte så mycket eftersom jag hade massa andra saker att göra. Men hur som helst hann jag med en hel del skugga + håret. Har fortfarande inte bestämt mig för bakgrund än. Är rädd för att bakgrunden kommer förstöra teckningen, så jag vet inte om jag vill chansa. Det har blivit en hel del velande fram och tillbaka, som ni säkert märker, haha. Det är kanske bäst att låta bli eftersom jag ändå tvekar? Eller ska jag bara köra på? Vad tror ni?

Det är kanske bäst att börja skissa på något annat så länge...

The girl with the umbrella - Work in progressDetta är min nyaste skiss. Gjorde den igår. Som ni kanske förstår i och med titeln så är det en flicka med ett paraply. Har tänkt göra någon form av bakgrund också, men vet inte riktigt vad. Jag har skissat teckningen på ett A3 papper, så jag har en hel del lekrum för bakgrund. Får klura på det medan jag börjar skugga lite.

Hoppas ni får en bra söndag :)

Faces 2


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 3B

Jag tror faktiskt att jag är mer nöjd med denna teckningen än med Faces 1. Tror att det beror på skuggningen faktiskt. Kvinnan här ser mer "levande" ut än kvinnan i andra teckningen.

Vad tycker ni? :)

Faces 1


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 3B

Det blev mycket ritande och lite bloggande de senaste två dagarna. Tycker själv att jag varit riktigt snabb med mina idéer. Känns som om jag blivit inspirerad av i princip allt runt omkring mig. Väldigt skön känsla kan jag säga.

Här har ni i alla fall en av teckningarna jag gjorde klart i fredags innan jag sprang en massa ärenden. Den andra färdiggjorda teckningen kommer också upp här på bloggen inom några minuter...

Make Me Wanna Die - The Pretty RecklessBara för att jag får extremt mycket inspiration från denna videon. Desutom är låten inte speciellt dålig heller. Nu vill jag rita sexigt klädda rockchics med långt hår.


Faces 1 - Work in progress
Innan jag gick till tandläkare igår hann jag med att göra lite på denna teckningen. Jag tänkte bara visa den snabbt nu eftersom jag måste göra mig iordning. Ska träffa bästa vännen idag och ta en heldag på stan.

Jag lovar att jag visar hela teckningen så fort jag är klar med den. Ha det bra! :)


Faces 1 & 2 - Work in progress
Två nya skisser jag gjorde inatt när jag ändå inte kunde sova. De är ganska lika, men ändå inte. Får se om det bli något bra utav det.

Nu ska högtalatna strömma av sköna toner medan jag ritar. Hinner nog en hel del innan tandläkaren kvart över ett. Hoppas ni får en bra dag! :)

Katy Perry


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 2B,
vattenlösliga färgpennor från Caran d'Ache i färgerna svart och vit

Här är slutresultatet. Jag blev faktiskt rätt så nöjd med teckningen. Jag skulle kunna jobba lite extra på håret, men förhoppningsvis syns det i alla fall att håret där bak är ljusare än resten. Blev som sagt inspirerad av Katy Perry i hennes E.T. video.

Fick ett litet paket i brevlådan idag


Derwent Graphic pennor (HB, 2B, 3B, 6B och 8B) och en pennförlängare.

I söndags beställde jag detta från Zinkvit. Tänkte att jag skulle experimentera lite med olika mjukhetsgrader på pennorna. Vill att kontrasterna på mina teckningar ska vara lite större, därför tror jag att jag kommer att älska 6B och 8B pennorna.

Övning ger färdighet, så nu ska jag öva. Ha det bra :)

Katy Perry - Work in progress #2Än så länge är jag nöjd med teckningen. Har mycket kvar att göra. Skuggningen ska jag rätta till och håret har jag knappt börjat med. Förhoppningsvis blir slutresultatet lika bra som jag föreställer mig.

Nu ska jag lyssna på musik och rita en stund. Ha det bra :)

Tall Alien


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 2B

Är knappt nöjd med denna... Vet inte riktigt varför jag inte är nöjd. Den hade kanske blivit bättre med någon sorts bakgrund, men ska jag vara ärlig så orkar jag inte göra det. Är redan ganska trött på teckningen eftersom det är något med den som jag stör mig på. Jag borde kanske träna på att ha bättre tålamod? Haha.

Katy Perry - Work in progressHar skissat upp en ny teckning. Den är inspirerad av Katy Perry i hennes E.T. video. Den är skissad på ett A3 papper, så den kommer bli stor.

Nu ska jag ut i solen med mitt block och pennor. Ha det bra :)

Aliens are also living creatures


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 2B,
Letraset fineliner tuschpenna i färgen svart

Nu är teckningen klar. Min fascination för Extraterrestrials håller fortfarande i sig. Jag tror faktiskt på att det finns fler än vi jordbor ute i universum. För mig är det ologiskt om det bara fanns vi människor, helt ensamma, i universumet. Kanske tycker ni att jag är alltför öppensinnad, och det får ni lov att tycka. Vissa tror på skrönor, vissa tror på spöken och häxor, jag tror på Extraterrestrials.

Teckningen är baserad på en Alien som råkat komma i fel händer. Ibland kan människan vara så nyfikna att vi struntar i priset som betalas. Kanske skulle det vara bäst för alla parter om Aliens aldrig upptäcktes (om det verkligen finns några där ute). Om vi inte ens kan ha fred på vår egen planet, hur ska vi då klara av främmande från yttre rymden?

Haha, jag känner att jag kan skriva hur mycket som helst om Aliens. Men jag ska låta bli. Har en ny skiss som jag ska hinna visa innan jag ska ut i solen. Så jag får sätta punkt här :)


Aliens are also living creatures - Work in progress #2Jag har kladdat lite mer på denna teckningen. Kommer antagligen att bli klar med den idag. Har slutat med mina studier nu, så jag har en hel del fritid. Och förutom att spendera min fritid med vänner kommer jag även att rita en hel del. Med andra ord älskar jag sommaren! ;)

Nu: Musik och tecknande. Ha det bra :)

Citat

"An artist transforms his experience to a work of art. Through continuous practice, the artist learns how to use his media. There are no set or defined rules in art; the rules for each artwork are defined by the artist's own personality, style and goal."

- Emil Nolde

Tall Alien - Work in progressDetta är en liten bit av en ny teckning som jag håller på med. Som ni kan se är det ännu en Alien. Kroppen på henne har jag också ritat, men den får ni se när teckningen är klar.

Nu ska jag lyssna på hög musik och rita. Ha det bra! :)

Lips


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB och 2B


Gjorde klart denna igår också. Dock är jag inte lika nöjd med denna teckningen. Nej, jag gillar den knappt. Vet inte riktigt varför, men jag antar att det har med min teknik att göra. I för sig måste man ju göra misstag för att lära sig, och just denna är en sådan teckning för mig. Och det är ju bra att jag själv märker att jag behöver öva.

Har ni kanske några bra tips på att bli bättre tecknare (förutom att öva då, för det vet jag redan)? :)

Sorrow


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B

Var vaken i lite mer än 42 timmar i streck innan jag äntligen somnade. Haha, låter helt sjukt ju. Fick runt 6 timmar sömn inatt och är otroligt pigg just nu. Är det normalt eller? Haha.

Detta är i alla fall en av teckningarna jag ritade igår. Är ganska nöjd med uttrycket. Speciellt eftersom jag tagit mina egna erfarenheter och känslor och försökt få fram mina känslor i bilden. Det är ganska svårt att förklara, men känslan i bilden känns så bekant för mig (i alla fall i hur jag kände under mitt tonårsliv).

Varför är det så svårt att beskriva känslor egentligen?...

Lips - Work in progress #2Just nu är jag duktigt trött. Har snart varit vaken i 39 timmar i streck. Det sjuka är att under dessa 39 timmar har jag varit konstant aktiv. Antagligen därför jag inte kunnat somna, haha, och just därför jag inte orkar mig ut ikväll. Party är inte riktigt min grej när jag är så här trött. Hamnar på de mest udda platser då, haha.

Hur som helst så har jag bland annat gjort läpparna på bilden. De blev inte riktigt så "glossiga" som jag ville ha dem. Usch, jag måste verkligen öva, öva och öva lite till. Övning ger färdighet, sägs det ju.

Nu ska jag titta på film och antagligen somna, om jag har tur alltså... Ha det bra! :)

Alien


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B,
Letraset ProMarker tuschpenna i färgen Black

Jag var på student igår, kom hem vid 1 tiden, och sedan dess har jag inte kunnat sova. Var sjukligt pigg, så jag satt uppe med mina teckningar och gjorde klart en del av dem. Bland annat denna alien. Ska jag vara ärlig så blev jag inte speciellt nöjd med denna. Jag fick den inte alls så som jag ville ha den. Dessutom tycker jag att den är för vanlig. Alltså, det finns inget säreget med honom. Det är riktigt frustrerande när man inte får fram det man vill från början. Ah...

Lips - Work in progress
Här har ni en till work in progress. Det är en mun som är ritat på A3 papper. Funderar fortfarande på hur jag ska skugga. Ska det bli matta läppar, glossiga läppar kanske läppar i färg? Hmm... Jag får fortsätta fundera.

Nu ska jag lyssna på musik och kladda lite på papper. Ha det bra :)

Blurs of a dream - Work in progressJag har just nu många bollar i luften. Skissar fram en massa olika teckningar under mina sömnlösa nätter, och dessutom vill jag göra klart alla. Så det blir en hel del teckningar som är pågående arbete.

Denna teckning är en suddig bild från en dröm jag hade för ganska länge sedan. Drömmen handlade om att jag var på en annan planet och öppnade olika dörrar som ledde till andra galaxer. Det är väl det som teckningen ska symbolisera, hade jag tänkt mig i alla fall. Kladdet i blått är skapat av vattenlösliga färgpennor. I princip ritade jag med två olika färger huller om buller och strök sedan över färgen med vattendoppade fingrar. Funderar på om jag ska ta en våt pensel och köra över hela rutan med färg. Blir kanske snyggare så...

Aliens are also living creatures - Work in progress
Bilden är ganska dålig, jag vet. Men lite ser man väl ändå? Hur som helst är det en Alien som jag ritat på A3 papper, så den är ganska stor. Har en del saker som jag vill lägga till på bilden, saker som gör att namnet ("Aliens are also living creatures") passar till teckningen. Visar det färdiga resultatet när det väl är färdigt :)


E.T. - Katy Perry
Eftersom jag är inne i en fas nu när jag är otroligt fascinerad av Extraterrestrials så tycker jag att denna låten pasar perfekt. Måste även säga att videon är riktigt snygg. Varje gång jag tittar på den får jag enormt mycket inspiration till flera teckningar. Detta är en av låtarna jag lyssnar flitigast på just nu.

Nu ska jag skissa! Ha det bra :)

Alien - Work in progressBilden blev ganska dålig, jag vet, men det får duga just nu. Ni kan i alla fall se att det är ett ansikte med stora ögon. Som jag nämnde igår så har jag blivit väldigt fascinerad av Extraterrestrials, vilket kommer att visas en hel del i mina teckningar framöver. Jag kommer att rita mycket annat också, så klart, men en hel del Extraterrestrials också.

För att det är här jag vill bo...

Dorset i EnglandDeia på Mallorca


(Klicka på bilderna för att komma till bildkällorna)

Visst ser det helt underbart ut på bilderna?

Min stora dröm har alltid varit att flytta ifrån Sverige, av någon anledning så trivs jag inte här (och jo, jag är helsvensk men det betyder inte att jag måste trivas i mitt hemland). Enda sedan jag var liten har jag dragits till de brittiska öarna, främst England och Skottland. Anledningen till att jag vill bo på landsbygden beror nog på att jag är trött på storstäder (har bott i Malmö hela mitt 21-åriga liv och är riktigt trött på det).

En annan dröm har varit att flytta till Mallorca. Jag älskar den ön, den är helt underbar. Har dock endast varit där tre gånger, men varje gång jag åkt hem därifrån har jag (nästan) mått fysiskt dåligt. Det finns ingenstans jag mår så bra som när jag är på Mallorca.

Förhoppningsvis kommer båda mina drömmar att uppfyllas. Ett hus på landsbygden i England och ett hus i bergen i Deia. Åh vad det hade varit underbart.

Var skulle ni helst vilja bo? :)

Egyptian AlienMaterial: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B


Jag har börjat bli väldigt fascinerad av Extraterrestrials och allt som har med dem att göra. Jag har alltid trott att Extraterrestrials finns där ute någonstans, vi kan ju omöjligt vara ensamma i universum (kanske har jag tittat på för mycket Stargate?). Antagligen ser de inte ut som på bilden, med stort huvud och stora ögon. Det är bara en skröna, eller hur?

Hur som helst fick jag inspiration till denna teckningen när jag tittade på bilder av egyptiska väggmålningar. Därför fick denna teckning heta Egyptian Alien. Jag har en snyggare Alien på g, den får ni se senare eller imorgon. Tills dess hoppas jag att ni har det bra :)

Nu ska jag rita.

MiseryMaterial: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B


Detta är en av teckningarna som jag gjorde förra veckan. Hade en dag då allt kändes skit, negativt och grått. Jag försökte förmedla den känslan jag hade till pappret framför mig. Jag får faktiskt säga att jag ändå gjorde rätt bra ifrån mig, eller vad tycker ni? Känner ni den olyckliga känslan när ni tittar på teckningen? Eller tycker ni att den är känslolös, att den inte förmedlar ett budskap alls?

Nu ska jag lyssna på musik och skissa i några timmar. Ha det bra :)

Long LegsMaterial: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B,
Letraset fineliner tuschpenna

Bilden är inspirerad av en bild på Tyra Banks som jag hittade en dag under mina daglia sökningar på Google (jag kollar ofta på bilder på internet, det är bland annat så jag får en massa inspieration till nya teckningar).


Medan jag ändå sitter och jobbar tänkte jag visa bilder på denna teckning som jag gjorde klart för flera månader sedan. Jag kommer snart (inom några dagar) att visa er bilder på teckningar som jag gjort denna veckan. Det blir inte så många egentligen, har endast gjort klart 4 teckningar i veckan. Men förutom det kommer jag även visa ett par teckningar som är på G. Har så himla mycket inspiration just nu, så jag skissar hela tiden nya.

Nu måste jag fortsätta jobba ett tag till. Ha det bra! :)

Fangs - Work in progressJag har skissat upp en bild på en canvasduk. Vet inte riktigt när jag kommer börja måla, men skissen är i princip klar i alla fall. Färgen kommer att läggas på flera lager, så de skissade strecken kommer att försvinna. Har dock en del andra ritprojekt på gång, så denna tavla kommer inte att bli klar inom någon snar framtid. Hur som helst ville jag visa den i alla fall.

Nu ska jag titta på film och rita. Ha det bra!

Hej bloggen

Efter 7 månaders frånvaro känner jag att jag har tid och ork att liva upp bloggen igen. Utan att lova för mycket så hoppas jag i alla fall på att bloggen kommer att få tillbaka de läsare som lämnat sedan tidigare.

Har en hel del teckningar och annat som jag vill visa, men det blir inte förrän imorgon. Tills dess hoppas jag att bloggen inte får en alldeles för stor chock över att jag visar min närvaro här igen :)

Vi hörs, ha det bra så länge! :)

RSS 2.0