Shoes - Work in progress #3



Det tar en hel del tid att måla med Promarker pennor eftersom jag skuggar med flera lager av färgerna. Hade glömt hur lång tid det egentligen tar. Har inte målat med Promarker pennor sedan jag gick sista året på gymnasiet (gick på Textil & Design vilket är anledningen till att jag ofta målade med Promarker pennor innan). Dessutom har jag märkt hur ovan jag är. Ni ser hur ojämn färgen är. Så blir det ibland om man inte övat på länge.

Nu ska jag iväg på några ärenden innan det blir slapp framför tv:n. Ha det bra :)



It takes a lot of time to paint with Promarker pens because I shade with multiple layers of the colours. Had forgotten how long it actually takes. Have not painted with Promarker pens since I was last year in high school (went to the Textile & Design, which is why I often painted with Promarker pens before). Also, I noticed how unfamiliar I am. You see how the colour is uneven.
Take care :
)

Shoes - Work in progress #2



Var så uppe i varv när jag kom hem i morse att jag inte kunnat somna. Bestämde mig därför för att fortsätta med denna teckningen. Dessutom skissade jag en till precis likadan. Varför? Jo, för att jag bestämde mig för att göra två versioner av den. En med Promarker pennor (som denna på bilden) och en som jag ska färglägga med akvarellfärger. Istället för att bestämma mig för det ena eller det andra så valde jag både och. Det kändes enklare så.

Nu ska jag fortsätta rita ett tag till. Förhoppningsvis somnar jag inte med pennan i handen och råkar måla utanför linjerna. Haha. Ha det bra :)



Was so wound up when I got home this morning that I could not sleep. Therefore I decided to continue with this drawing. I also sketched another exactly the same. Why? Well, because I decided to make two versions of it. One with Promarker pens (as on this picture) and one that I'm going to paint with watercolors.
Now I'll continue drawing for a while. Hopefully I do not fall asleep with the pen in hand and accidentally paint outside the lines. Haha. Take care :)

Shoes - Work in progress



Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Men har man mycket att göra så har man, eller hur? :)

Detta är i alla fall en ny skiss som jag gjorde för några kvällar sedan. Fokuset ligger på skorna, därav titeln. Vet inte riktigt om jag ska färglägga bilden med akvarellfärger eller Promarker pennor eller kanske både och... Får fundera på det ett tag till.

Nu ska jag göra mig klar för fest. Ha det bra :)



This is a new sketch that I did a few nights ago. The focus is on the shoes, hence the title. Do not really know if I should paint the picture with water colors or Promarker pens, or perhaps both ... Shall think about it a while longer.
Now I will get ready for a party. Take care :)

Books about starting a business



Detta är ett par av de böcker jag lånade på biblioteket för någon dag sedan. Som ni kan se handlar det om företagande. Dessutom har jag en hel pärm full med papper om företagande, de olika bolagsformerna, bokföring m.m. (det är riktigt bra att ha en förälder som jobbar på skatteverket, jag får hela tiden hem en massa nya och uppdaterade papper om just företagande).

Jag kunde en hel del om företagande sedan innan (bland annat för att jag gått en gymnasielinje där vi läste mycket om att starta eget) men kan knappast allt. Så det är ganska skönt att kunna läsa sig till en massa nya saker. Det får mig att känna mig peppad som in i! Jag kommer att vara sååååå lycklig den dagen då jag öppnar portarna till mitt alldeles egna företag :)



These are a few of the books I borrowed from the library the other day. It's about starting a business
. I also have an entire binder full of papers on starting a business, the various company forms, bookkeeping, etc.
I knew quite a lot about starting a business
since before, but hardly everything. So it's quite nice to be able to read about new things. I will be sooooo happy the day when I open the doors to my very own business :)

Warmth


Materials: A4 water colour paper, Louvre water colour

Blev riktigt nöjd med denna teckningen. Färgerna passar riktigt bra tillsammans, enkelheten är vacker, den förmedlar en känsla (i alla fall för mig). Jag skulle kunna rama in den och hänga upp den på väggen, så pass nöjd är jag med teckningen. Det enda jag egentligen stör mig på är ögonfransarna, de blev inte bra. Men helheten tycker jag är riktigt snygg.

Vad tycker ni? :)



I'm really happy with this drawing. The colors fit really well together, the simplicity is beautiful, it conveys a feeling (at least for me). I could frame it and hang it on the wall, that is how satisfied I am with this drawing. The only thing that really disturbs me are the lashes, they are not very good. But overall, I think this drawing is really nice.
What do you think? :)



I need to hide my revealing eyes


Materials: A4 water colour paper, Louvre water colour

Bilden blev ganska mörk, färgerna är mycket klarare i verkligheten. Blev inte speciellt nöjd med denna. Ett flygande huvud är inte speciellt snyggt, eller hur? Haha.



The picture became quite dark, the colors are much brighter in real life. I'm not very happy with this drawing. A flying head is not very pretty, right? Haha.

Warmth - Work in progress #2



Detta är en liten bit av teckningen som jag håller på med just nu. Tänkte fortsätta med den medan jag lyssnar på hög musik. Vi hörs antagligen imorgon igen, ha det bra :)



This is a small piece of the artwork that I am working on right now. I intend to continue with it while I listen to loud music. Will probably talk to you tomorrow again, have a good evening :)

I need to hide my revealing eyes - Work in progress



Detta är början på en skiss till en akvarell teckning. Det är ett ganska litet ansikte på ett A3 papper, men det ska förhoppningsvis bli fint ändå.



This is the beginning of a sketch for a watercolor drawing. It is a quite little face on an A3 paper, but it will hopefully be fine anyway.

Warmth - Work in progress



En ny teckning som jag började på igår. Vet inte riktigt vad jag ska ha för motiv, antagligen blir det ett ansikte.

Nu ska jag ut i solen och ha det skönt. Ska fortsätta att läsa A Clash Of Kings av George RR Martin (det är den andra boken i serien A Song of Ice and Fire) som jag började på inatt. Vi hörs, ha det bra :)



A new drawing that I started yesterday. Do not really know what motif to have, it will probably be a face.
Now I will go out in the sun. Will continue to read A Clash of Kings by George RR Martin (that's the second book in the series A Song of Ice and Fire) that I started on last night. See ya :)

Summer breeze


Materials: A4 water colour paper, Louvre water colour

Ännu en enkel teckning. Blev rätt nöjd med denna. Ibland är det enkla riktigt snyggt. Mindre är mer.



Yet another simple drawing. I'm pleased with this one. Sometimes the simple is very nice. Less is more.

Lonely lips


Materials: A4 water colour paper, Louvre water colour

Gjorde klart denna igår kväll. Ville hålla teckningen enkel, så jag målade bara läpparnas konturer.



Finished this one last night. I wanted to keep the drawing clean and simple, so I just painted the lips contours.

Lonely lips - Work in progress



Ännu en teckning i akvarellfärg. Ska fortsätta med denna nu medan jag ska titta på sista avsnittet av Game of Thrones.



Yet another water colour drawing. I will continue with this one now while I'll watch Game of Thrones.

Summer breeze - Work in progress



Har målat med akvarellfärger idag. Detta är bara början på en A4 teckning som jag håller på med. Frågan är bara vad jag ska ha för motiv...



I have painted with water colours today. This is the beginning of a A4 drawing. The question is: what kind of motif should I paint?

New material


Water colours and two water colour pads, size A4 and A3

Känner för att kladda en del med färg. Har blivit väldigt inspirerad av färg den senaste tiden, så jag kände att det var en bra idé att köpa akvarellfärger och block. Det var flera år sedan jag sist målade med akvarellfärger (tror att jag gick i nionde klass), så jag är väldigt ovan. Jag hoppas på det bästa.



I feel like painting with colour. It's been a few years since I last time painted with water colour. I'm hoping for the best.

All good things always comes to an end


Material: A3 Canson sketch paper, Derwent Graphic pens; 2H, HB, 3B och 6B

Nej fy fan vad dålig och ful den blev... Huvudet blev för stort, läpparna också (fast att jag korrigerade både och innan jag började skugga). Just nu känner jag mig så jävla kass, så jävla dålig, sämst...



Horrible. I feel really bad right now! I suck...

Sylvia Ji






Sylvia Ji är en konstnär jag verkligen beundrar. Hennes konst ger mig enormt mycket inspiration. Kanske inte så konstigt att jag älskar att teckna kvinnor? Ibland kan jag titta på Sylvia Jis konst i timmar, bara för att det är så vackert och inspirerande. Jag hoppas att min framtid inom konsten är så här vacker. Den dagen då jag är hälften så duktig som Sylvia Ji är en dag då jag kan känna mig väldigt lycklig.



Sylvia Ji is an artist I really admire. Her art gives me tremendous inspiration. Sometimes I look at Sylvia Ji art for hours, just because it is so beautiful and inspiring. On the day when I'm half as good as Sylvia Ji, is a day when I can estimate myself as very lucky.


All good things always comes to an end - Work in progress #2



Har inte kommit speciellt långt med denna teckningen. Har ett par timmar till att lägga ner på den. Kommer nog lägga ner en del tid på ögonen, eftersom jag vill att de ska framföra känslan som jag vill få fram i teckningen. Vi får se hur det blir, det kan gå åt vilket håll som helst egentligen. Det kan bli skitbra, eller så kan det bli katastrof...

Nu ska jag ut i regnet och springa. Ha en bra dag :)



I have not come very far with this drawing. Have a couple of hours more to spend on it. Especially on the eyes.
Now I'm off on a run in the rain. Have a nice day :)


Take me away from this place


Material: A3 Canson sketch paper, Derwent Graphic pens; 2H, HB, 3B och 6B

Jag blev inte riktigt nöjd med håret på vissa ställen. Men annars är jag ganska nöjd.


I am not happy with the hair in some places, but otherwise I'm quite pleased.

I'm terrified of the unknown - Work in progress



Ännu en skiss som jag gjorde natten mellan söndag och måndag. Näsan är lite fucked up, men det fixar jag till sedan.

Det blir nog en del ritande idag. Vädret (regn) är inte speciellt tilltalande. Dock har jag ingenting emot att sitta inne och rita hela dagen. Det var ett tag sedan jag gjorde det.

Nu ska jag lyssna på bra musik och börja rita. Ha det bra :)


Another sketch. The nose is a bit fucked up, but I will change it later.
It will probably be a lot of drawing today. The weather is not very appealing (it rains).
Gonna listen to good music now and draw. Hope you have a good  day :)

All good things always comes to an end - Work in progress



En skiss som jag gjorde natten mellan söndag och måndag. Kunde inte somna, så jag skissade massa nya teckningar istället. Detta ver en av dem. Blev ganska nöjd med skissen eftersom jag tycker att den har en hel del känsla bakom sig. Om jag får till den som jag vill, så som jag ser framfrör mig att den kommer att se ut till slut, kommer jag att bli riktigt nöjd. Hoppas på det bästa :)


A new sketch that I made ​​the night between Sunday and Monday. Was quite happy with the sketch. It has some emotion behind it. I hope that it will be as good as I imagine it would.

Take me away from this place - Work in progress #2



Det går ganska sakta nu med teckningarna eftersom jag har så mycket annat att göra. Det är ju ändå sommar :) Hur som helst har jag kommit en bit på vägen med denna. Den är inte riktigt klar än, som ni kan se har jag ögat kvar + att jag ska fylla i håret ännu mer. Men det får bli en annan dag, för nu måste jag göra mig i ordning. Ska på shoppingrunda med bästa vännen idag.

Vi hörs, had et bra :)

Take me away from this place - Work in progress



En ny skiss som jag gjorde någon dag i veckan (kommer inte ihåg vilket, men det spelar ju ingen roll). Jag blev ganska nöjd med denna skissen och bestämde mig för att fortsätta med den. Dock har jag inte hunnit utveckla den mer. Blir kanske idag...

Nu ska jag hur som helst ut i solen en stund. Ha det bra :)

Hair


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB, 3B och 6B

Denna blev jag klar med i början av veckan, men eftersom jag haft så mycet annat för mig har jag inte haft tid att lägga upp denna. Jag tänkte inte ens på att jag inte laggt upp denna här på bloggen förrän för ett par minuter sedan.

Som jag sa igår kan jag helt enkelt inte hålla mig borta från att rita kvinnor, det verkar nästan omöjligt. Hur som helst ska jag försöka börja utveckla mina teckningargenom att rita bakgrunder, blanda tekniker, klippa/klistra och sådant. Jag kan i alla fall börja där. Sedan får jag se om sjävla motiven i mina teckningar förändras.

Jag är inte bra på allt (vilket ni säkert har märkt) men jag kan göra mitt allra yttersta och bästa för att bli så bra som möjligt. Försöker peppa mig själv!

Flowery face - Work in progress



Så var mitt löfte brutet. Pennan styrde sig själv egentligen. Ena sekunden var pappret tomt, någon minut efter var den fylld av ett ansikte med blommor i pannan. Jag lovar, det var pennan som styrde sig själv... :P Nej, men alltså... Jag kunde inte hålla mig ifrån att rita människor. Det går inte. Kanske är det här mitt kall. Eller så har jag helt enkelt fastnat i det som känns tryggt för mig. Jag vet inte... Vi får väl de var detta tar mig...

House - Work in progress #2



Har fyllt i huset med "tegelstenar" nu. Vet inte riktigt om jag verkligen orkar fortsätta med denna teckningen. Detta kommer nog att bli en teckning som jag tar fram lite då och då när jag inte har inspiration för att skissa något nytt. Därför kommer ni antagligen inte att få se denna teckningen igen på ett tag...

Höstträd - Work in progress



Nu är jag tillbaka efter två heldagar med bästa vännen. Börjar därför dagen med en ny skiss. Tänkte att jag skulle göra ännu ett träd, fast denna gången ska det bli ett höstträd. Tycker alltid att träden är så fina under hösten. Det är väl det enda som är fint med hösten egentligen. Hur som helst har jag skissat denna för att jag vill leka lite till med färger.

Fler skisser komma upp snart. Ska bara svara på ett par mail först :)

Dålig uppdatering...

... båda idag och imorgon. Idag ska jag på marknad och strosa runt. Det är ett måste under sommaren ju. Underbart att det är så fint väder idag :D Dessutom ska jag antagligen till stranden imorgon. Så det blir ett par dagar nu med dålig uppdatering. Och nu vet ni i alla fall varför.

Skulle ni vilja kan ni alltid kika in på min twitter och kolla vad det är jag har för mig. Måste dock varna er, mina inlägg på twitter är inte alltid så muntra, haha.

Nu måste jag göra mig i ordning. Ha det bra! :)

House - Work in progress



En ny skiss jag gjorde igår kväll. Ska försöka mig på en landskapsbild igen. Det är i alla fall ett hus som har vacker utsikt. Jag skulle gärna vilja ha mitt hus på en sådan plats.

Jag kommer nog inte att blogga så mycket mer idag. Eftersom jag ska flytta om ett par månader måste jag rensa ut en massa skit jag har samlat på mig under åren. Har bland annat två bokhyllor fulla med böcker, och böcker som står framför böcker. Det kommer att skära i själen om jag slänger några av dem. Men vissa av dem är så sönderlästa att de nästan trillar ihop. Hur som helst ska jag rensa idag. Hoppas att ni har något roligare för er.

Jag skulle också vilja...



... spraymåla sådär. Så jävla snyggt! Funderar på att köpa sprayfärg nu alltså. Inspiration på hög nivå.

Hair - Work in progress



Detta var en skiss jag gjorde igår kväll. Det var innan jag bestämde mig för att rita annat än kvinnor på ett tag. Jag lovar, detta ska bli den sista teckningen på en kvinna (eller ja, på denna är det faktiskt tre stycken) på ett tag. Jag vill ju utmana mig själv. Det är ganska tråkigt när det känns tryggt, eller hur?

Nu ska jag titta på bilder och försöka inspireras. Ha det bra :)

Flickan med svart diadem


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, 3B och 6B, Letraset ProMarker
tuschpenna i färgen Black


Usch vad tråkigt att mina teckningar bara är av kvinnor egentligen... Det kom jag att tänka på just nu. Jag behöver nog vidga mina vyer en aning. Borde kanske passa på att titta på bilder på internet nu när det ändå är mulet och tråkigt ute. På så sätt kan jag kanske få inspiration att rita något annat än bara kvinnor. Det är lätt att falla tillbaka på det man känner sig mest bekväm med. Men för mig ska det handla om att ta chanser och think outside the box.

Jag slår vad om att jag kommer att falla tillbaka på att rita kvinnor snart igen...

Run the world (Girls) - Beyoncé



Denna låten går verkligen på repeat just nu. Dessutom tycker jag att videon är sjukt snygg. Får en massa inspiration och känslor som jag vill förmedla i mina teckningar. Bland annat snygga kvinnor och sexappeal. Måste jag även lägga till att texten (speciellt refrängen) är så jävla bra? Första gången jag hörde låten tänkte jag bara "Oh yeah!", haha.

"Boy you know you love it
How we're smart enough to make these millions
Strong enough to bare the children
Then get back to business"

Fotona i min header...





Bilder fotade av mig

Pics: 1. Mallorca (från september 2009). 2. Prag (från september/oktober 2010). 3 & 4. Kreta (från juni/juli 2005).

... är från några olika resemål jag gjort under min livstid så här långt. Underbara minnen på hög nivå. Så underbara att jag just nu längtar efter att komma bort ifrån Sverige ett tag. Orkar inte vänta till september. Vill bort nu! Haha. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Längtar mig bort...

Fråga

Nu måste jag bara fråga hur min blogg ser ut. Varje gång jag går in på min blogg så har den fortfarande grå bakgrund och samma gamla header. Jag fattar inte varför jag inte kan se min nya bloggdesign... Därför vill jag veta hur min blogg ser ut när ni tittar på den.

Är bakgrunden vit?
Ser ni min nya header vilket är en bild på mina block, pennor, portfolios och sådant?
Är texten i inläggen lika bred som bilderna?
Är rubrikerna på mina inlägg i versaler eller i både små och stora bokstäver?

Är tacksam för er hjälp :)

Roses


Material: A4 ritpapper, Derwent Graphic pennor; HB, färgpennor från Caran d'Ache

Nu är även denna teckning färdig och inscannad på laptopen.

Jag fick en fråga om när på dygnet jag brukar skissa och teckna. Jag vet att jag publicerar mina teckningar i en enda stor röra, haha, men jag publicerar dem alltid i kronologisk ordning. När jag skissat något nytt visar jag det, när jag är klar med en teckning så visar jag den.

För att svara på frågan så kan jag berätta att jag alltid skissar på något nytt på kvällarna/nätterna. För det är då jag är som djupast/mest känslosam/inspirerad. Det brukar också vara då jag jobbar som bäst egentligen. Det händer dock att jag skissar en massa teckningar som jag inte visar här på bloggen heller. Antingen är de för fula, haha, eller så är de för personliga (och jag vill helst inte blotta mig alldeles för mycket, låter det normalt? :P).

Under de dagar då jag har tid att göra klart mina teckningar (t.ex. när jag inte springer ärenden, är med vänner eller pluggar) då brukar jag sitta några timmar och rita. Nu på sommaren blir det alltså mycket ritande eftersom jag mest ligger i solen och latar mig (ja, jag ritar även på stranden). Varför inte passa på när man ändå ska ligga och steka, eller hur? :)

Nu: lyssna på och inspireras av musikvideos :)

Flickan med svart diadem - Work in progress



En skiss som jag gjorde tidigt imorse. Hade så ont i min mage att jag vaknade och inte kunde somna om. Kanske beror på bristen av träning denna veckan. Eller helt enkelt för att jag äter för lite, igen... Spekulationer på hög nivå :P

Nu ska musiken pumpa ur högtalarna så jag kan förtränga min onda mage och teckna en stund. Ha det bra! :)

Snedlugg


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; 2H, HB, 3B och 6B,
Letraset ProMarker tuschpenna i färgen Black

Blev inspirerad av en bild på Megan Fox. Dock blev min kvinna blond. Får nog ta och våga göra hår med mjukare pennor (B pennorma). Jag gillar ju egentligen inte blont hår, haha. Men jag tycker håret blir så himla bra med 2H pennan. Mörkhåriga är ju så jävla snygga och mystiskt sexiga! ;)

Här påminner jag mig själv att sluta använda 2H pennan för hår. In med det mörka bort med det blonda!

Ett ensamt träd


Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB,
färgpennor från Caran d'Ache

Det syns att jag är nybörjare på att teckna med färger. Det enda jag egentligen är nöjd med på denna teckningen är trädet. Jag var så trött när jag gjorde molnen att det bara blev ett stort virrvarr av grått och svart, haha. I för sig ska moln vara ojämna och fluffiga, eller hur?

RSS 2.0