Prag!Imorgon åker jag och min bästa vän på en weekend till Prag. Vi kommer att åka tidigt på morgonen, så jag kommer inte att ha tid att blogga då. I stället säger jag hejdå till er nu och hoppas att ni också får en underbar helg :)

Nu ska jag packa ner det sista :) Vi hörs nästa vecka då jag kommer att vara full av ännu mer inspiration och glädje för att fortsätta och satsa hårt på min konst! :)


Glowing eyes

Material: A4 skisspapper och
Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B


Jag tänkte bjuda på en gammal teckning. Denna gjorde jag i sommras, i slutet av juli någon gång om jag minns rätt. Det enda jag egentligen är nöjd med är ögonen (då menar jag själva regnbågshinnan). Sedan dess tycker jag att jag har utvecklats en del, och tur är ju det.

Jag ville bara visa denna för skojs skull. Kommer antagligen att visa en till gammal bild om ett tag, som är ännu äldre. Vi hörs :)


Beauty - Work in progress #2


Här får ni se lite av bakgrunden på teckningen också. Som ni märker så vill jag inte avslöja allt än.

Jag har lite beslutsångest. Vet inte om jag ska färglägga bilden eller bara köra i svart/vitt. Vet inte vad som kommer att bli snyggast. Jag lutar egentligen mer mot svart/vitt än mot färg, så jag borde kanske gå på magkänslan...

Vad jag än bestämmer mig för så kommer jag inte att göra mer på denna förrän efter att jag kommit hem från Prag (om det inte kliar allt för mycket i fingrarna ikväll när jag egentligen borde packa klart inför resan). När det kliar i fingrarna är det svårt att säga nej.

Det är kanske bäst att jag börjar packa redan nu, så har jag antagligen lite tid för tecknande ikväll. Vi hörs! :)


When they come for me - Linkin Park
 

 

Denna låten lyssnar jag flitigt på. Älskar melodin. Och det går väl inte annat än att älska Chester Bennington? Måste också nämna att jag ser massa sanddynor och gassande värme framför mig när jag lyssnar på denna låten. Fler än jag som ser det?

 

Jag vet inte varför, men jag har blivit förälskad i öknen. Kanske för att det är så främmande och så långt bort från Sverige? Hur som helst tycker jag att öken är magisk på ett säreget sätt.

 

 


Beauty - Work in progress


Här är en sneek-peak på min nya teckning. Märker själv hur fult jag skissar... Skulle behöva träna på att rita raka linjer när jag skissar :P

Detta är bara en ytterst liten del av hela teckningen. Ska göra hela bakgrunden också (första detaljerade teckningen jag gör faktiskt). Ritar på ett liggande A3 ark, så det finns mycket yta till höger på arket. Jag har med andra mycket plats för bakgrunden. Strävar efter att göra en dramatisk bakgrund faktiskt. Får hoppas på att det går bra.

Eftersom jag ska göra en hel bakgrund genom att fylla hela arket kommer det antagligen att ta en hel del tid. Jag tror inte att jag kommer att hinna göra den klar innan jag åker till Prag på torsdag, så ni får ha lite tålamod och vänta med att få se den färdiga versionen tills efter att jag kommit hem igen. Men det ska väl gå bra? :)

Ska börja skissa på bakgrunden nu. Vi hörs!


Legs
A4 skisspapper, Letraset fineliner tuschpenna
och Derwent Graphic pennor; HB, B och 2BHär har ni det färdiga resultatet på min nya teckning. Tycker skorna är ganska snygga, men benen är jag inte riktigt säker på. Tycker inte att jag har fått till "rundheten" på dem som jag skulle vilja, och som ben faktiskt har. Hade gjort nästan vad som helst för att få lite konstruktiv kritik, jag vill ju bli bättre på att teckna vilket är det jag älskar. Jag gillar verkligen konstruktiv kritik eftersom det kan hjälpa mig att bli bättre. Förutom att öva (som också gör mig bättre) skulle konstruktiv kritik kunna vara det som verkligen får mig att tända till. Jag hoppas på att min blogg når ut till någon som skulle vilja ge lite kritik...

Ska sätta på musik på hög volym och skissa på en ny teckning. Vi hörs!Mappar med plastfickor
Från Drewex (en butik med allt en kreativ människa kan önska sig) som finns här i Malmö


Jag har införskaffat mig två stycken mappar med plastfickor i. En för A3 teckningar och en för A4 teckningar. 20 plastfickor finns i varje vilka kommer att fyllas snabbt om jag fortsätter att teckna i den takt jag gjort de senaste 2 veckorna. Dessa är skitsmarta att ha eftersom jag kan hålla bättre koll och ordning på mina teckningar + att jag skyddar dem från skada som vikta kanter och liknande.

Jag är sjuktligt trött idag. Ska ta det lugnt och lyssna på underbar musik ett tag nu innan jag kollapsar i sängen. Vi hörs! :)


I Remain - Alanis Morissette 

 

Detta är en låt som jag lyssnar mycket på just nu. Enda sedan jag såg Prince of Persia (vilket var i fredags). Jag får otroliga känslor och kli i fingrarna. Nästa teckning kommer nog att innehålla något persiskt, kanske en persisk kvinna eller något. Den persiska kulturen över huvud taget tycker jag vekar väldigt magisk. Se filmen så förstår ni säkert vad jag menar :)

 

Låten är i alla fall underbar, det var bara det jag ville komma fram till :)

 

 


Legs - Work in progress


Här får ni ett litet smakprov på nästa teckning. Har bara skissat ner den snabbt. Kommer antagligen inte fortsätta med denna nu utan fortsätter i veckan. Då får ni se mer :)

Nu ska jag skriva en packningslista till pragresan. Jag åker på torsdag :D Vi hörs!


Hot Stuff
Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B


Här har ni resten av teckningen. Den är mörk och otydlig för att jag har fotat teckningen. Finns det A3 scanners egentligen? Skulle behöva införskaffa mig en sådan i så fall.

Jag kan säga att teckningen var ganska svårt att skugga. Men jag tycker att den blev så bra som den kan bli. Gillar dock inte ansiktet, tycker att det blev lite väl avlångt. Jag behöver nog öva mer på proportioner.

Teckningen var rolig att hålla på med trots att jag själv ser en hel del skavanker på henne som jag skulle vilja ändra på (om jag ändå hade haft mer tålamod). Har så mycket inspiration i mitt huvud och hjärta att jag bara vill börja på en annan teckning, och det nu, nu, nu! Jag tror faktiskt att jag ska göra det alltså. Något på ett A4 papper så jag kan få till skuggningen.

Vi hörs!

Nytt konstnärsmaterial
2 canvasdukar (30x30), 1 palett i trä, 3 Da Vinci penslar (storlekar 16, 10 och 2)
och en box med akrylfärger (vit, gul, röd, blå och svart).
Allt kommer från Drewex (en underbar butik med allt en kreativ människa kan önska sig) här i Malmö.


Jag har inte målat med penslar och färg sen jag gick i 8:e klass eller något. Så det är en hel del år sedan. Nu kände jag dock att jag ville testa något nytt i stället för att bara kladda med blyerts. Vill kladda med färg ett tag och få ut lite känslor (har känt mig otroligt färgglad de senaste veckorna). Men eftersom jag har det rätt så körigt med skola och allt (det går verkligen på i 110!) så kommer detta få vänta trots kliet i mina fingrar.

Nu ska jag lyssna på musik och titta på inspirerande bilder på nätet. Ha det bra! :)

Hot stuff - Work in progress #2


Så här ser resten av ansiktet ut. Kroppen får ni inte se förrän den är klar. Stör mig just nu lite på håret, får inte till det riktigt. Varför måste hår vara så svårt att rita? Måste öva som fan på det alltså! Vissa ställen på håret tycker jag att jag lyckats bra med, men resten är inte speciellt snyggt alls. Får nog ta och pilla med det en stund till. Resten av teckningen blir nog klar imorgon eller på fredag, beroende på när jag har tid att göra den klar. Har massa plugg som jag måste fixa också innan jag åker till Prag. Eftersom jag åker på torsdag så missar jag 2 dagar plugg, vilket kan vara jävligt avgörande :P

Men nej, nu ska musiken ljuda i öronen samtidigt som jag ska försöka fixa håret på teckningen. Öva är det ju som gäller :)

Ha det bra!


Hot stuff - Work in progress


Kom inte på något bättre namn på denna (ni förstår nog mer när ni till slut ser hela teckningen). Men men... Bilden är fotad med kamera, så det är därför den är så mörk.

Ni får i alla fall se en liten bit av teckningen, det är faktiskt en ytterst liten bit eftersom ansiktet sitter på en kropp (haha, det lät lite kul :P). Men det får ni inte se förrän någon annan dag, för nu måste jag plugga engelska. Har en analys på 1000 ord att skriva!

Vi hörs! :)
Waist
Material: A4 skisspapper, Letraset fineliner tuschpenna
och Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B.Så här ser den inscannade och färdiga versionen ut (den är lite mörkare i verkligheten, scannern gör den ju ganska ljus). Jag är inte helt nöjd med den, skuggningen blev inte fullt så bra som jag hade velat att den skulle vara. Och helt ärligt så ser det inte ens ut som om det är ett par jeans. Men för att vara lite positiv så får jag faktiskt säga att jag är pyttelite nöjd eftersom detta är den första teckning jag faktiskt gjort klart (då menar jag med skuggning och allt). Jag märker själv att jag har en hel del att jobba på, realistisk måste man ju vara eller hur? Jag är absolut ingen konstnär, kommer heller aldrig att påstå det förrän jag lever på min konst, och jag kommer heller aldrig påstå att jag kan allt eftersom det är omöjligt! Men, en dag i framtiden kommer jag säkert tycka att jag är duktig och har talang, men det är en lång väg dit. För att komma dit måste jag öva, öva, öva och öva lite till. Övning ger färdighet!

Nu ska jag börja på en ny teckning! Ha det bra!
Waist - Work in progress #2


Jag har kommit lite längre på denna nu. Känner att jag är en bit på vägen samtidigt som jag retar mig på att jag inte riktigt får till skuggningen. Kommer antagligen hålla på med den någon timme till. Påminner mig själv här om att jag behöver mjukare/mörkare pennor, 8B och 9B funderar jag på att köpa. Egentligen borde jag tänkt på det förlänge sedan, de är ju de ultimata skuggningspennorna (älskar 8B sjukigt mycket).

Nu ska jag fortsätta med denna och förhoppningsvis bli klar snart. Scannar in den i datorn så fort jag är klar. Ha det bra :)Ny headerEfter att mitt internet har varit av sedan i går morse har jag äntligen fått upp en ny header.

Den är inte alls som jag tänkte mig från början, den är inte alls så fin som jag ville ha den och den är inte allt så personlig som jag ville att den skulle vara. Men denna får fan duga ett tag. Vill hellre hålla på med min konst just nu när jag har så mycket inspiration i stället för att klydda med en header. Jag kommer att ändra på den så fort jag får tid, självklar! Jag vill ju ha en header som passar min blogg, så att man fattar vad bloggen handlar om så fort man ser headern. Men men...

Nu ska underbar musik ljuda i mina öron och mina pennor dras över papper. Vi hörs!
HeadernÅh vad jag är trött på denna tråkiga headern!

Det är ju en som finns på orginaldesignen på bloggen. Jag ska ändra den så fort jag blivit nöjd med min egen. Men det kan ta ett tag till, har inte blivit riktigt nöjd med min egen än. Förhoppningsvis så kan den vara klar till slutet av helgen så att jag kan börja koncentrera mig på min konst igen. Vill kladda på papper igen ju!

Kladda, knepa, kludda på den nua headern är vad som gäller nu!


Prag!Tänkte bara berätta att jag ska till Prag den 30 sep.

Åker med min bästa vän på en weekend till Prag. I juni var jag på Mallorca med henne och nu blir det Prag. Undrar vart vi ska åka nästa gång? Kanske till London och se julskyltningen? Eller kanske till ett varmare land där vi kan ligga på stranden med vars en drink i handen? Vi får väl se!

Ville bara sprida lite av mitt glada humör :)Waist - Work in progress


Just nu var titeln "Waist" det bästa jag kunde komma på.

En snabb skiss jag gjort precis. Detta är den första bilden jag publicerar, den första skissen jag visar. Ni ser nog vad det ska föreställa (titeln är också avslöjande ju). Mer av den får ni se någon annan gång, när jag har kommit längre med den.

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha för header, låta fantasin flöda!
15:e september 2010 - My birthdayDå fyller man 21 år idag!

Detta ska firas med att jag ska tecka hela dagen lång! Funderar på att fixa en header till bloggen också, känner att jag behöver göra det innan en massa dagar hinner flyga förbi utan att jag tagit tag i bloggen. Ska försöka göra bloggsidan så personlig som möjligt. Och så vill jag att det ska märkas vad det är för blogg direkt när man tittar på den.

Kommer att bli en härlig dag med tecknande, hopsättande av en header, champagnedrickande och paketöppnande :)

Ha en bra dag!
Bloglovin


Följ min blogg/Follow my blog:


Följ min blogg med bloglovinVälkommen till min blogg!

 

Hej!

 

Detta är en blogg där jag kommer att koncentrera mig på två av mina beroenden: konst och litteratur Jag kommer att visa er min egen konst, visa var jag får min inspiration ifrån och alla böcker som jag läser. Bloggen är helt och hållet till för att jag ska få ut min kreativitet.

 

Hoppas att jag ska kunna underhålla just dig! :)

 

P.s. Bloggdesignen ska fixas inom kort! D.s.

 

/JAS

 

 


RSS 2.0