UppdateringNej, jag har inte dött, jag har bara varit riktigt borta ett tag. Det är så här att jag varit sjuk sedan jag kom hem från Prag (tre veckor sen nu ju...) plus att jag haft sjukt mycket plugg! Därför har jag varken haft tid eller ork att teckna och uppdatera bloggen. När jag blir sjuk så blir jag verkligen sjuk (drygt 39 graders feber alltid) så det är kanske inte så konstigt att jag inte orkat uppdatera här.

Dock kommer bloggen att bli lidande ett tag till framöver. Har två stora analyser som måste göras till på fredag, så paniken är stor hos mig just nu! Jag kan inte fatta hur mycket plugg jag har att göra. Och jag kan verkligen inte skylla på dålig planering eftersom jag är en planeringsfreak och har en sjukt bra planering med både fritid och marginaler så att om jag skulle bli tvungen att göra annat ändå får tid till att plugga klart. Hur fan kan det då vara så att jag känner mig sjukligt stressad just nu? Gaaah!

Nu ska jag fortsätta på första analysen som ska vara minst två sidor lång (ldet stora positiva är att den bara ska vara på minst två sidor, det är ju ingenting!). Om jag får tid någon dag snart så kommer jag att publisera fler work in progress bilder på "legs" så att ni får se. Men det blir antagligen inte förrän i helgen!

Ha det bra så hörs vi! Och ursäkta för mitt långa textinlägg... :P


Long Legs - Work in progress


Detta är min nya skiss. Har döpt den till Long legs, och när ni ser hela teckningen så kommer ni att förstå varför den heter så. Jag har skissat den på ett A3 papper, så den är ganska stor. Den kommer, precis som många av mina andra teckningar, att vara helt i blyerts. Tror inte att denna skulle bli speciellt snygg i färg om jag ska vara ärlig. Och att skugga i blyerts blir ju så himla snyggt!

Jag tänkte fortsätta på teckningen nu. Kommer inte göra speciellt mycket annat ikväll eftersom jag har hög feber och mår skit. Så får passa på att vara kreativ när jag ändå har tid och så muntrar det upp mig en del. Vi hörs, ha det bra :)


Lady in red

Material: A4 skisspapper, Letraset fineliner tuschpenna, Promarker pennor i fägerna
Saffron och Poppy Red
och Caran d'ache supracolor soft färgpennor i färgerna
Black, Umber, Orange, Lemon Yellow och White


Från skiss till färdig teckning. Hade inte tillgång till min scanner nu, så fick ta foto på teckningen i stället. Och som ni ser blev det inte alls bra, suddigt som fan. Men förhoppningsvis syns det vad det är i alla fall...

Detta är en teckning som jag gjort helt från steg ett idag. Blev förvånad över hur kort tid det tog att göra den färdig. Men eftersom jag använt mig av promarkerpennor i stället för att skugga med blyerts och stompfar så gick det lite snabbare. Blir kanske (men bara kanske) mer promarker-teckningar inom snar framtid.

Men nästa teckning (som jag redan gjort skissen på) kommer att bli i blyerts. Ni får se en bit av skissen senare eller imorgon, för just nu vill jag bara fortsätta med den. I vilket fall som helst så hörs vi. Ha det bra :)


Ros - Klotter


Detta är en ros som jag kladdade ner på ett papper för några månader sedan. Gjorde det mest för att testa hur det skulle bli att blanda både bläck och blyerts i en teckning. Och för att ha varit mitt första försök så tycker jag ändå att det blev ganska bra. Förhoppningsvis så syns det att det är en ros?

Jag har alltid älskat rosor, speciellt de som är blodröda och riktigt stora. De är väldigt vackra. En ros kommer att bli min första tatuering när jag väl får tummarna ur röven. Rosor betyder något extra mycket för mig (dock ett för känsligt ämne för att tas upp här i bloggen) så att tatuera in det på kroppen är ingenting jag kommer att ångra.

Nu tänkte jag faktiskt ta och lyssna på Dream Theater och skissa på något nytt! Vi hörs :)


Stjärnor - Klotter


Ibland kan jag sitta och fundera och samtidigt rita stjärnor, så många att ett A4 papper nästan blir fullt. Det roliga är att (vilket ni kan se) inte ens kan rita raka och snygga stjärnor. Jag suger tydligen på det. Men för mig är sånt här klottrande rogivande, det är inte meningen att det ska vara snyggt. Ibland känner jag att jag bara behöver släppa lös pennan och inte vara den perfektionist jag egentligen är. Och jag kan helt ärligt säga att det är riktigt skönt att kunna rita bara för att rita och inte för att göra det snyggt och perfekt. Med andra ord så älskar jag att klottra :)

Om en stund kommer jag att visa en skiss som jag satt och kladda med för några månader sedan. Men nu ska jag först käka lunch :)


Snedlugg - Gammal teckning
Materialet: A4 skisspapper,
vilka pennor jag använt kommer jag faktiskt inte ihågDetta är en gammal teckning som jag hittade i en mapp där jag lagt ner en massa gamla teckningar. Denna är från i början av 2010, har ingen aning om riktigt när. Men jag har för mig att det var i februari/mars någon gång. Jag märker själv hur mycket jag har utvecklats sedan början av året. På denna teckningen är jag knappt nöjd med någonting. Anledningen till att jag sparat den och publicerar den här i bloggen är för att jag tycker det är kul att se hur mycket jag har utvecklats i mitt tecknande.

Nu blir det att leta inspiration till en ny teckning och börja skissa. Det är mycket roligare än att titta på de gulnade höstlöven i träden (som ändå är ganska få för att vara i oktober). Vi hörs, ha det bra :)


Beauty
Material: A3 Canson skisspapper, Derwent Graphic pennor; HB, B och 2B


Nu är den klar. Äntligen. Bakgrunden tog en hel del tid kan jag ärligt säga. Teckningen är fotad, därför är den mörkare än i verkligheten. Och jag vet att det kan vara ganska svårt att se vad den föreställer. Men det är i alla fall en tjej som står i vinden uppe på en stor sanddyna mitt ute i öknen.

Syns det att det är sanddynor i bakgrunden? Jag har ju blivit ganska förälskad i öken så jag tyckte att jag skulle testa att göra en bakgrund med sanddynor. Den tog som sagt en hel del tid att göra, så jag kan inte vara annat än i alla fall ganska nöjd med den.

Nu längtar jag efter att börja med en ny teckning. Vi hörs! :)


Vallmo - Klotter
Ibland brukar jag sitta och låta pennan dras över ett tomt papper, oftast utan att jag egentligen tänker på vad jag gör. Detta är för mig klotter som kan trigga omedveten inspiration som finns i mitt huvud. Tycker att vallmoblommor är väldigt fina, det är kanske en hint till mig att jag ska utveckla detta och göra en stor teckning av vallmoblommor? Vem vet, det var ju som sagt helt omedvetet som detta fastnade på pappret...

Tänkte bara visa er hur dålig jag kan vara på att teckna också. Raka linjer har visat sig att det inte riktigt är min grej, det är något jag verkligen måste jobba på. Jag tycker att det kan vara intressant för er att få se hur dålig jag också kan vara. Jag är lååångt ifrån perfekt (trots att jag oftast är perfektion när det gäller vissa saker, men det är ju mer ett karaktärsdrag än något annat). Jag vill ju också dela med mig av min precoss till att bli bättre, vilket betyder att jag kommer att fortsätta att visa er teckningar som jag kan ha misslyckats med totalt. Jag är ju bara mänsklig...


Taken - The Last Samurai 

 

Denna låten från filmen The Last Samurai har jag blivit helt förälskad i. Jag älskar dramatisk musik. Så Hans Zimmer, som gjort denna låten och de andra till The Last Samurai, och som har gjort musiken till många, många, många andra filmer är en musikskapare som jag verkligen älskar. Hans musik är känslosam, dramatisk och får fram känslor inom mig som jag knappt kan förklara eller beskriva.

 

Dramatisk musik (som denna låten) lyssnar jag ofta på i alla känslomässiga lägen. Sån musik ger mig alltid tonvis med inspiration till allt möjligt (tecknande, målande, skrivande, you name it). Jag har alltid älskar dramatisk musik, jag brukar säga att musik är det som känslor skulle låta som, och just därför älskar jag dramatisk musik.

 

Jag låter kanske ganska flummig nu, men att förlora sig in i en värld av musik som frambringar känslor inom mig och bilder av konst i mitt huvud är helt otroligt underbart. Jag kan erkänna att jag är en väldigt känslosam person, och då kan jag också erkänna att musik som denna låten kan får mig att gråta. Att jag ibland kan låta flummig kan bero på detta. Men det är så jag är :)

 

Nu ska jag lyssna på mer underbar musik och göra det sista på Beauty teckningen så att jag kan lägga upp det färdiga resultatet här någon gång. Vi hörs! :)

 

 


Promarker
Har funderat på att plocka fram mina promarkers och kladda med dem ett tag. Slits mellan att läsa Moa Martinsons "Mor gifter sig" (vilket jag måste göra) och ge utlopp för mina idéer och kreativitet. Det kliar i fingrarna på mig.

Har inte haft framme mina promarkers sedan jag tog studenten från Textil & Design linjen jag gick på. De har varit undanstoppade i mer än ett år. Undrar om de fortfarande funkar? Just nu käns det som om jag vill kladda i färg.

Om jag har tid över ikväll så åker antagligen promarkerpennorna fram! Men nu måste jag nog plugga. Har bara läst 70 sidor av bokens 284, riktigt dåligt av mig. Och den + Harry Martinsons "Nässlorna blomma" ska vara utlästa innan måndag. Äsch, det fixar jag säkert.

Vi hörs! :)


Beauty - Work in progress #3


Har suttit och skuggat ett tag nu och tänkte visa er en bit av resultatet. Som ni ser så valde jag att göra teckningen i svart/vitt istället för färg. Känner mig mer hemma med blyerts än färgpennor, kritor, pasteller eller liknande. Jag kan inte skugga med färger, de försöken jag har gjort har inte blivit bra alls. Därför bestämde jag mig för svart/vit istället.

Jag har fortfarande mycket kvar att göra på teckningen. Ska fixa mer på klänningen och så har jag hela bakgrunden kvar (som jag vet kommer att bli sjukt svår att göra bra). Har många timmar kvar att lägga ner på denna, och det får bli någon annan dag.

Nu måste jag plugga. Ska läsa två romaner (Mor gifter sig - Moa Martinson och Nässlorna blomma - Harry Martinson) till på måndag. Har ju missat två dagars plugg när jag var nere i Prag (torsdag och fredag) + en helg. Så nu gäller det att vara flitig ;P

Med andra ord kommer jag antagligen inte att göra mer på teckningen förrän i helgen (och som tur är så är det ju ändå snart). Ha det bra så hörs vi snart igen! :)


Hemma i Sverige igenJag kom hem från Prag igårkväll. Känns som om jag varit borta mycket längre än bara en weekend. Har varit med om och fått se så mycket att min hjärna snart sprängs... Som tur är har jag bilder från resan, så egentligen kan jag ju släppa minnena från hjärnan eftersom jag kan titta på bilderna i stället. Kom just på hur konstigt det lät...

Jag kommer snart att fortsätta publicera mina teckningar och så (det kommer nog att ta någon dag eftersom jag har sjukt mycket uppgifter att göra på engelskan). Så förhoppningsvis kommer snart bloggen att börja leva igen :)

Nu ska jag plugga. Vi hörs! :)


RSS 2.0